Het ontstaan van de stichting

Hoe het begon

In 2018 werd bij Iris borstkanker gediagnosticeerd, drie snelgroeiende tumoren (HER2+). Ze begon met schrijven om vrienden, familie en haar netwerk op de hoogte te houden. Ineens zat ze middenin allerlei onderzoeken en behandelingen. Het schrijven was een fijne manier om alles te verwerken, waarop mensen haar gingen volgen en zo inspireerde haar verhaal anderen.

Boek

Meer dan eens stelden mensen in de omgeving voor om een boek uit te brengen, om er iets mee te doen. Maar het behandeltraject was pittig en vroeg veel tijd, naast werk en de kinderen. Toch werd door hen een zaadje gepland! Na het behandeltraject bleven flink wat restklachten Iris achtervolgen. Hoewel ze ‘schoon en genezen’ was, begon alles eigenlijk toen pas. Dit is ook het verhaal van veel andere vrouwen, merkte ze op. Iris deed tijdens haar behandelperiode veel onderzoek en schroomde niet om een reeks aan verschillende middelen te testen. Bij toeval liep ze tegen stamceltherapie aan, voor haar aanleiding om dit verder te ontleden. En zo geschiedde: het idee om een boek uit te geven was geboren.

Februari 2020, het ontstaan van Stichting Supervrouw

Naast het uitgeven van het boek ontstond tevens het idee om andere vrouwen te helpen, door middel van alle ervaringen en onderzoek te delen. Iris is namelijk de eerste vrouw in Nederland die stamceltherapie heeft ondergaan om restklachten van het behandeltraject te verminderen. Als gevolg dat op 13 februari 2020 Stichting Supervrouw werd opgericht om andere vrouwen tijdens en na borstkanker te informeren, te helpen en bij te staan.

De toekomst

Op dit moment wordt er druk achter de schermen gewerkt om door de woelige opstartperiode en alles rondom Corona heen te komen. Ons eerste doel: het aanleggen van een groot netwerk aan schoonheidssalons, waar we op het moment nog vorm aan geven. We hebben al een heel aantal vrouwen blij kunnen maken met onze ‘verwenbehandeling’. Om onze doelen te realiseren werken we in kleine stapjes, en jij kunt ons daarbij helpen! Volg, steun en like ons via de sociale media kanalen, we horen graag van je!